Knaagdier - konijn - fret bij Chewies online dierenwinkel

Chewies online dierenwinkel voert een zeer groot assortiment voor de kleinste huisdieren bestaand uit voer, snacks en toebehoren van grote bekende fabrikanten, op dit moment adviseren wij het merk Hopper als konijnenvoer (bix) dit is bij benadering 95% hetzelfde als Supreme Science Selective die zichzelf flink uit de markt hebben geprijsd . Bovendien vind je hier talrijke modellen konijnenhokken, konijnenrennen en hamsterkooien. Chewies online dierenwinkel is gespecialiseerd in konijnenhokken.
 

 
Vervolg Knaagdier - Konijnen - Fret

Naast honden en katten zijn kleine huisdieren het meest geliefd. In het assortiment van Chewies online dierenwinkel voor kleine dieren vindt u onder andere accessoires voor (dwerg)konijnen, cavia's, hamsters, ratten, fretten en degoes. Het bijzondere aan de kleine dieren is dat ze zeer sociaal zijn en uitstekend in groepen kunnen leven. Bovendien is het niet alleen leuk om naar deze beestjes te kijken, maar zijn ze ook in voor knuffelmomenten. 

Droogvoer: hier kunt u voor elke knager een geschikte voeding vinden, van het dwergkonijn tot aan de muis. Als aanvullende optie kunt u de gewenste voeding ook direct zoeken in de categorie 'knaagdierenvoer naar merk'. Voor speciale behoeften biedt Chewies online dierenwinkel ook speciale organische, graanvrije en pelletsproducten.

Konijnenkooien: Chewies online dierenwinkel heeft verschillende soorten kooien voor uw kleine knager. Speciaal voor de fretten hebben we hele degelijke kooien van Critter Nation. Voor hamsters hebben we de speelse Ferplast hokken en Imac heeft bijvoorbeeld sterke konijnenkooien voor binnen. 

Konijnenhokken: Chewies online dierenwinkel heeft een ruim assortiment aan buiten konijnenhokken. Indien u onder het kopje konijnenhokken links op onze homepage kijkt, vindt u een ruim assortiment. Voor dwergkonijnen, Vlaamse Reus, Franse Hangoor... voor elk wat wils!

Konijnenrennen: met een ren kunt u uw konijnen en knaagdieren in een veilige omgeving buiten hun hok laten spelen. Naast het verse gras kunnen ze ook ten volste van het weer genieten. Dankzij een brede selectie aan verschillende rennen (grootte, design en materialen) is er voor elk dier een geschikte optie te vinden. Let u er wel op dat uw konijn niet teveel (zeker geen nat) gras eet? Zijn maag kan hier van slag van raken.

Diverse accessoires: voor in de kooi: de meest voorkomende reden voor het permanente knabbelen (op de kooi) is hoogstwaarschijnlijk verveling! Dankzij een uitgebreid assortiment kunt u uw knaagdieren nu met spannende en geschikte accessoires verzorgen en vermaken.

Snacks: als u denkt dat alleen katten en honden vrolijk worden van een lekkere snack, dan heeft u het mis. Uw kleine knager is ook wel in voor een traktatie! Om een gezond en evenwichtig dieet te bewerkstelligen, moet u de dagelijkse voeding combineren met voedingssupplementen naar keuze. Zoals bijvoorbeeld: extra belangrijke vitaminen, mineralen, kruiden en planten voor uw favoriete knaagdier.

Bodembedekking, hooi en stro: bij een geschikt dieet voor knaagdieren staat hooi bovenaan het lijstje. Stro gebruikt u voor het behoud van warmte in het nachthok. Zeker konijnen kunnen niet zonder hooi! Elke dag vers hooi, het liefst in een hooibal wegens de hygiene, zorgt voor een optimale spijsvertering voor uw konijn. Wij hebben verschillende bodembedekkingen in ons assortiment. Houtvezel is een goedkope oplossing, maar houdt u er wel rekening mee dat dit erg veel stof geeft, wat ten koste gaat van de longen van uw kleine knager. Hennepvezel of beukensnippers is een beter alternatief.

Verzorging: Voor de verzorging van uw kleine knager heeft u verschillende producten nodig. Zoals een kam/borstel, nagelknipper, drinkbak, eetbak, parasietenbestrijding en eventueel vitamines. 

Speelgoed: Konijnen en andere kleine knagers hebben veel afleiding nodig. Zeker als u besluit het diertje buiten te houden. Vooral tijdens koude of natte dagen wil het dan voorkomen dat uw knager weinig afleiding heeft van u. Gelukkig hebben wij een divers aanbod speelgoed. Van interactief speelgoed tot knaagspeelgoed.

Bij Chewies online dierenwinkel vindt u een groot assortiment aan voeding en accessoires voor kleine knagers- van basisbehoeftes tot aan speciale producten van de hoogste kwaliteit voor speciale behoeftes.

Blog

terug

Waarom een hond niet wil eten en wat te doen in zo'n situatie

Waarom een hond niet wil eten en wat te doen in zo'n situatie

 Geplaatst op 2 1 2023 op blogkanaal

Vindt hij het niet leuk? Is hij kieskeurig of ziek? Laten we op zoek gaan naar een oplossing

Waarom een hond niet wil eten en wat te doen in zo'n situatie

Als je hond niet wil eten, kan dat verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het probleem aan te pakken:

1. Controleer op gezondheidsproblemen

  • Ziekte of pijn: Als je hond plotseling stopt met eten, kan dit een teken zijn van een gezondheidsprobleem, zoals een maagklachten, infectie, of andere aandoeningen. Het is belangrijk om de symptomen goed in de gaten te houden en naar een dierenarts te gaan als de eetlust niet snel terugkomt.
  • Tand- of mondproblemen: Problemen zoals tandpijn, tandvleesontsteking of verwondingen in de mond kunnen ervoor zorgen dat een hond niet wil eten.

2. Verander het voer

  • Kwaliteit van het voer: Soms kan de hond zijn interesse in eten verliezen door de smaak of de geur van het voer. Probeer een ander merk of smaak te geven, of maak het voer interessanter door bijvoorbeeld wat natvoer of gekookte kip toe te voegen.
  • Verse maaltijd: Vers eten zoals gekookte kip, rijst of groenten kan helpen om de eetlust van je hond te stimuleren.

3. Bied kleinere maaltijden aan

  • Frequentere, kleinere maaltijden: Als je hond niet in één keer wil eten, probeer dan kleinere hoeveelheden voer aan te bieden verspreid over de dag. Dit kan soms helpen om de eetlust te stimuleren.

4. Creëer een rustige eetomgeving

  • Vermijd afleiding: Zorg ervoor dat je hond in een rustige omgeving eet, zonder veel afleiding van andere huisdieren of harde geluiden.
  • Vaste eetrituelen: Probeer je hond op vaste tijden te voeren, zodat hij leert dat het tijd is om te eten.

5. Let op gedrag en stress

  • Veranderingen in de omgeving: Veranderingen in de omgeving, zoals verhuizing, nieuwe mensen, of andere dieren kunnen stress veroorzaken bij je hond, wat zijn eetlust kan verminderen.
  • Bewegingsroutine: Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt. Soms kan een tekort aan lichaamsbeweging ook de eetlust beïnvloeden.

6. Probeer geen overmatige traktaties

  • Te veel snacks: Te veel traktaties kunnen ervoor zorgen dat je hond geen honger meer heeft voor zijn reguliere maaltijden. Zorg ervoor dat de traktaties beperkt zijn en niet de maaltijd vervangen.

7. Raadpleeg een dierenarts

  • Langdurig verlies van eetlust: Als je hond langer dan 24-48 uur niet eet, of als er andere symptomen zoals lethargie, braken of diarree zijn, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen. Een dierenarts kan medische tests uitvoeren om de oorzaak vast te stellen.

Elke hond is anders, dus het kan even duren om te ontdekken wat de eetlust van je hond kan herstellen. Het belangrijkste is om aandacht te geven aan de gezondheid en het welzijn van je huisdier.


geschreven door Rene - 11-12-2024 05:09

laatst geupdate op : 13-12-2024 01:21

tags : Droogvoeding hond, Brit hondenvoer, niet eten, zalmolie of natvoer toevoegen aan hondenbrokken